
nak tgk care2 die, tgk kat bwh nih...sng jek..main susun2 jek yee...

1) Susun Kek gulung dlm bekas anggaran lebih kurang 1 inci tinggi..pastu basahkan kek tu ngan air coklat.. (haku pakai kek perisa kapucino) - perisa kek ikut sedap memasing;)
2) Taburkan hirisan Badam yg dah di sangai
3) Susu cair, gula, air, tpg kastard & esen vanila..kacau ats api sampai pekat
4) Taburkan lagi lebihan hirisan Badam
5&6) Ats skali letak Jelly - perisa pon b'gantung citarase memasing..haku pakai Jelly stoberi;)
7) Sejukkan dlm peti....siapp....
Tp klu nak ikutkan puding Triffle ASAL tu pakai buah2 koktail..tp disebabkan kek & kastard tu dah manis, xyah la nak buah2 bagai..letak badam sudah..bile mkn ade krak kruk badamm tu..lemak2 manis jekk rase...hihiii...
habih resepi asalll...memandaii sungguh ank Mak Cik Normah niii....okeh layan jommm...
habih resepi asalll...memandaii sungguh ank Mak Cik Normah niii....okeh layan jommm...
p/s : Menu utk t/hari esok : Ayam panggang...sos BBQ..Ayam dah siap perap mlm td..tunggu nak panggang jek esk...Ikan Siakap Steam, Sotong sambal & sayur campur...mkn ramai2;)
2 comments:
Liza, kalau nak ayam lagi lembut, kukus dulu dlm 20 minit. Lepas tu baru perap. Mmg rasa mcm ayam bakar kat restoren penyet tu.
Mekasih k. Ti..Betol tu..sy kukus aym tu duluu..rase smpai kedalammm...hihii...& rase die kalah ayam penyett kan???;)
Post a Comment