Jom ler CUCI2 materr!!!

Wednesday, May 2, 2012

Bercuti di Nora Lodge @ Bukit Tinggi (1st Day)




 Assalamualaikumm...hihiii..senyum sampai ketelinge rasenye sbb baru pas balik becutii;) sonokks sungguh rasenyee..kali ni destinasi pilihan di Bukit Tinggi Pahang..dekat jek dari umh kitorang..bawak biase2 jek xde laju nak kejar kemane ade la dlm 1 jam suku..Penginapan lak haku carik punye carik jumpe la "Nora Lodge" ni...tgk kat blog2 yg dah pegi nmpak mcm bestt jek..pe lg kasik quotation la kat Mylaling...kihkihkihhh....memandangkan 3rd Anniversary kitorang ni mmg tiap2 tahun cuti kann sbbnye cuti hari pekerja, so boleh ler sambung cuti ckit kann..Untung wat tarikh 1st May kann?? sbb tiap2 tahun celebrate Anniversary ari cuti..pulak tu same jugak ngan Besday Mylaling;) Alang2 tu celebrate skali jek la..2 in 1 kann??
Anak buah haku (Kakak Loo) yg bulat pon ikut skalii;) hihiii..dah bgtau die awal2 lg, bukan maen sronok ler diee...



Ni simpang nak masuk ke Nora Lodge..Sign board ni belah kanan klu dr KL...
Yg klakarnye mase masuk sini Mylaling mcm kompiuss jekk "betol  ke jalan ni ayg??"...jalan die tu just aggregate jek ( batu halus kaler puteh tu ) ...laluan die belah kanan tu agak curam;) 1st time masuk tu seriauu jugakk la kann...hihihiii....almaklumla lalu lereng2 bukitt...pastu akan nmpak umh2 banglo ats bukit belah kiri tuu...hati2 drive yee...utk yg baru blajar memandu tu mmg tersgt la xsesuai hokeyy..hahhaaa....




Haaaa...tgk2...tinggiii kannn !!!! tp bile dah sampai kat simpang laluan ke Nora Lodge ni, dah simen cam ni..ok la kannn....waaahhh dah gumbire dah time nii..xsabarrrr weiiiii....hihihiii...







Kami udahhh sampaiiiii....sayupppp jek tgk kat bawahh tuuu...kat tepi2 chalet ni penuh ngan dusun buah-buahan...kedatangan kitorang disambut oleh Pembantu k.Nora yg peramah gituu...haku panggil akk jek xnanye la pulak ape name akk tu;) pastu pilih la nak umh yg mane 1...xsilap haku ade 6 kot..xkire la pulakknye...ermm tp kat chalet ni tandas kat luar hokeyyy...mmg sebijik suasane kampongg...BESTT!!! dekat jek xsampai berape langkah ponn tndasnyee...Air die plakk mak aiiii cejukk gilerrr....



 yg ni chalet kitorangg...hihiii...


 petang2 duk ats kosi tu sambik hirup udare segar atas bukit dgn angin sepoi2 bahasee...Mmg menenangkan sungguh laaa duk sini..ilangg2 tension2 kije rasenyee...kat tepi2 chalet ni ditanam macam2 buahh..kire dusun buah2 an laaa...tp K.nora kate skrg xmusim buah..biase musim buah dlm bln 3..semer buah ade..doyann, ambutann. semer laaa..bestnye klu pegi time musim buah kannn...dpt merase buah2..huhuu....



yg ni kat dalam biliknyee...sejadah haku bawak xpakai pon..sbb kat sini ade disediakan sejadah, telekong & sumerrnyee..bagus betol kann...Al-Quran pon ade tau...



 Kakak lo dah rehat2 agak kepenatann..hihii...





Kakak Lo jadi model haku..kesian diee..hahhaa....lgpon die ni mmg suke sgt begmbonyee..same ngan MakTeh die jugakk laa..hihii..mase ni Pakteh tido sbb penatt;)



 Posing sakan layan MakTeh;) Model lengan bolattt..piweetttt..



 Petang tu g cafe die minum petangg...sambil2 main congkak ngan Mylaling...



 beborak la ngan pmbantu k.nora tu...sempat jumpe k.nora gak la petang tu... peramah gak orangnye..xsombong, suke;) biase family k.Nora slalu lepak2 kat sini...k.Nora lak Kakak kpd pelakon Maznah zulkifli tu..jgn xtauuu yee..



Dah siap mandi air sejukkkk mase nii...hihihii...Soh ank buah haku mandi awal2..kang mlm2 susah plakk...sempat lg sambung posinggg...


haku siap watkan ank buah haku roti sosej gituu..bdk sorang ni memilih ckit bab2 mkn ni...
kitorang lak oder nasik puteh jek, aym goreng, sayur n telorr..hihiii...yg bestnye time ni haku pon nolong skali akk tu masakk;) tgk akk tu sorang jek, so aku ofer la nak nolong masakk...amboiii wat mcm umh sendirik la pulakkknyee..
masakkan la skali lauk budak yg ade dtg kat situ gak..makan lauk yg same ngan kitorang je..sng kijee..hihiiii...
mlm tu tgk Mentor pas mkn..kakak lo tido awal sbb kepenatan..hihiii..



3 comments:

Pa said...

salam. best gak baca pengalaman awk. tahniah dpt menulis dgn baik. insy jumaat ni kami dgn famili pun nak ke nora lodge, harap kat situ semua ok. rajin2 le menulis okay.. well done!

elyza said...

Salam..mekasih ats sokongan..hihii..kat nora lodge mmg best pon..xsalah kongsi2 pngalamn kann;)

ketamahal said...

Salam

Boleh tak keluarkan komen awak tentang nora lodge dlam artikel saya di kosmo.

Emel saya ketamahal@gmail.com